Pages

April 8, 2011

YGA op trendbeheer

'Young Grunn Artist 2011' @ NP3, Groningen
YGA kunstenaars Suzanne Bodde, Jan Bokma en Gerben Meinders,
nog tot 22mei in NP3.
(Een gastbijdrage van Joni Kling.)
TRENDBEHEER

Gerben Meinders is een hele energieke tekenaar, hij tekent de hele dag door. Hij heeft ervoor gekozen de muur van boven tot onder te vullen met zijn tekeningen, vaak overlappen ze elkaar ook gedeeltelijk.
Ik vind deze manier van tentoonstellen van dit werk echt fantastisch, want als je je richt op een deel van de tentoonstellingsruimte word je overspoeld door de hoeveelheid kleuren, vormen en contrasten. Het werk komt erg goed tot zijn recht op deze manier. Erg tof.
De rauwe sfeer die over dit werk hangt vind ik echt prachtig. Het werk van Jan Bokma roept vragen op. Hij werkt clean, strak, en deelt de aangeboden ruimte zorgvuldig in.
Bij dit werk gebruikt hij alledaagse dingen zoals siliconenkit met haar van hemzelf, papier met draad en luciferstokjes.
Susanne Bodde is veel bezig met hergebruik van materialen. Ze gebruikt veel wat ze vindt, zo bijvoorbeeld ook de overige materialen in haar atelier.
Ze blaast nieuw leven in oude afgedankte dingen waar de meeste mensen niets meer in zien, dat vind ik heel mooi en knap. Indrukwekkend ook zijn de formaten van haar “wezens”.

Als je een keer in de buurt bent (eigenlijk ook als je niet in de buurt bent) is het zeker de moeite waard om eens bij deze kunstenaars te gaan kijken.

YGA kunstenaars Suzanne Bodde, Jan Bokma en Gerben Meinders,
nog tot 22mei in NP3.
TRENDBEHEER

No comments:

Post a Comment